Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

ABD, Çad vatandaşlarının ülkeye seyahat yasağını kaldırdı | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

ABD yönetimi Çad vatandaşlarının ülkesine seyahat yasağını kaldırdığını bildirdi.

ABD Başkanı Donald Trump, Washington’un talebi doğrultusunda güvenlik önlemlerini güçlendirmesinin ardından bu kararı verdiğine dikkat çekti.

ABD İç Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Başkan Trump’ın “Çad’ın güvenlik standartlarını yükselttiğini ve ulusal güvenliğin temel şartlarını yerine getirdiğini” söylediğini bildirdi.

Bakanlık yaptığı açıklamada, Çad vatandaşlarının ABD’ye seyahat için tekrar vize alabileceklerini ve yasağın kaldırılmasının Cuma günü yürürlüğe gireceğini belirtti.

Başkan Trump Eylül ayı sonlarında, Yemen, Suriye, Libya, İran, Somali, Kuzey Kore ve Çad vatandaşlarının ABD’ye seyahat etmelerini yasaklayan bir karar almıştı.

ABD yönetimi, Çad’ı listeye alma sebeplerinin, Çadlı yetkililer tarafından uygulanan güvenlik önlemlerinin yetersiz olmasının yanı sıra Washington’la yeterince işbirliği yapılmamasını öne sürmüştü.

ABD’nin çoğunluğu Müslüman olan ülkelerin vatandaşlarına getirdiği seyahat yasağı kararı, on milyonlarca Müslüman’a karşı ayrımcılık yapması sebebiyle büyük bir eleştiri dalgasına yol açtı. Bu karar aynı zamanda devam eden bir yargı savaşının odağı haline geldi.