Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Afganistan’daki Taliban saldırılarında 12 kişi öldü | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Afgan polisi, Taliban’ın aralarınında bir bölge valisinin de bulunduğu 12 kişiyi öldürdüğü Gazne’de kontrolün sağlanmasının ardından çekildiğini duyurdu.

Havaca Umari, ülkenin en güvenli bölgelerinden biri olarak kabul ediliyordu. Gazne’deki polis müdürü yardımcısı Ramazan Ali Muhsin, militanların Ali Dost Şems Valisi’ni, 5 korumasını, 7 polisi ve 5 istihbarat yetkilisini öldürdüğünü bildirdi. 45 ila 50 militanın öldürüldüğünü ve Taliban militanlarının Valilik Merkezi’ni yaktıklarını bildiren Muhsin, daha sonra militanların bölgeden ayrıldığını aktardı. Cezetler, öğleden sonra Valilik Merkezi önüne getirildi.

Öte yandan Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahid yaptığı açıklamada saldırıda 20 polisin öldürüldüğünü duyurdu. Havaca Umari bölgesinin Taliban kontrolü altına girmesi, örgütün 150 bin nüfuslu Gazne’ye yöneleceği anlamına geliyor. Taliban, nisan ayında saldırılara başlayacağını duyurmuştu.

Afgan kanalı TOLO News, Savunma Bakanlığı’nın Nangarhar, Kunar, Kapisa, Gazne, Paktika, Kandahar, Uruzgan, Zabul, Faryab, Ferah, Kandur ve Helmand’da silahlıların temizlenmesi için operasyonlar düzenlediğini ve silahlı 44 kişinin öldürüldüğünü bildirdiği açıklamasını aktardı. Açıklamada ayrıca Nangarhar’da 2 DEAŞ militanının öldürüldüğü ve 2’sinin de yaralandığı bilgisi verildi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada güvenlik güçlerinin hava kuvvetlerinin desteğiyle operasyonlar düzenlediği, operasyon sırasında bir dizi sığınağın tahrip edildiği ve silahlar ele geçirildiği kaydedildi.