Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

NASA dünya dışı yaşamın varlığını araştırıyor | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi, (NASA) dünya dışı yaşam keşfetmeye yönelik çalışmaları kapsamında yeni nesil gezegen keşif uydusu göndermeye hazırlanıyor.

Transiting Exoplanet Survey Satellite (TESS) adı verilen yeni uydunun bugün saat TSİ ile 01:32 sularında Florida eyaletindeki Cape Canaveral Üssü’nden SpaceX Falcon 9 roketiyle fırlatılması planlanıyor.

Meteoroloji uzmanlarının tahminlerine göre fırlatmanın gerçekleşeceği saatte hava koşullarının yüzde 80 ihtimalle iyi olması bekleniyor.

Uydunun, güneş sistemimiz benzeri bir yıldızın etrafında dönen gezegenleri ve yıldızları araştıracağı programda güneşe yakın en parlak yıldızların 200 binini bulması bekleniyor.

NASA uydunun, yıldızların ışığının bir kısmının gizlendiği periyodlarda yıldızları algılayabileceğini söylüyor.

NASA uzmanları, TESS’in binlerce gezegen hakkında bildirimde bulunmasını beklediklerini ve bunlar arasında yaklaşık 300’ünün dünya ile aynı ya da iki katı büyüklüğünde olacağını kaydetti.

Uydunun dünya dışı yaşam keşfi yapmasının hedeflendiğini bildiren NASA, söz konusu bilgilerin dünyaya ulaştırılmasıyla uzaydaki gezegenler hakkında daha fazla bilgi edinebileceklerini duyurdu.