Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Tesla, Model 3 üretimini askıya aldı | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla tarafından, dün yapılan açıklamada, ‘Model 3’ adlı elektrikli araba üretiminin geçici olarak askıya alındığı belirtildi.

Almanya Haber Ajansı’na (DPA) konuya dair bir açıklama yapan Tesla Resmi Sözcüsü, Model 3 çalışma teknolojilerinin güçlendirilmesi kapsamında Kaliforniya’daki Freemort fabrikasında üretimin geçici olarak durdurulduğunu söyledi.

Model 3, büyük çaplı üretim hedefleyen Tesla şirketinin ilk elektrikle çalışan araba modeli olmuştu. Şirket, Model 3’e büyük bir bütçe ayırmıştı.

Üretimin askıya alınması kararı, Tesla’nın CEO’su Elon Musk’un, şirketin üretimi hızlandıracağını ifade ettiği açıklamasından 3 gün sonra ilan edildi.

Musk, CBS televizyonuna verdiği röportajda, “Üretimimize engel olan bazı zorlukları çözmeyi başardık. Yılın ikinci yarısında Model 3 üretiminin farklı modellerle artarak devam ettiğini görebiliriz” demişti.

Tesla Resmi Sözcüsü tarafından, dün yapılan açıklamada ise Model 3 üretiminin geçici süreliğine askıya alınmasının şirkete bazı zorlukları aşma konusunda yardımcı olacağı belirtildi.

Sözcü, ayrıca Araba üretiminde bu tür durumların normal olduğunu sözlerine ekledi.

Tesla şirketi, geçtiğimiz Şubat ayında da Model 3 üretimini bir haftalığına askıya aldığını duyurmuştu.