Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Riyad’ın terörle mücadeledeki çabalarına uluslararası övgü | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Riyad’daki BM Terörle Mücadele Merkezi’nde yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan hükümeti ve halkına teşekkür ve takdirlerini sundu. Guterres, “BM Terörle Mücadele Merkezi’ne yönelik cömert yardımları için Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz’e minnettarım. Destekleri olmasaydı, belki de merkez kurulamayacaktı” dedi.

Guterres, “Burada gerçekleştirilen toplantı, BM Terörle Mücadele Merkezi’nin performansını, terörle mücadelede işbirliğinin nasıl sürdürüleceğini ve üye devletlerin terörle mücadelede uzmanlıktan nasıl yararlanacaklarını değerlendirmek için gerçekleştirildi. Merkez’in çalışmalarını artırmaya ve karşılıklı deneyimlerden faydalanmaya çalışıyoruz. Özellikle, dünyadaki birçok bölgede terör eylemlerinin yayılması ve artması ışığında, merkezin çalışmalarının sürdürülebilmesi için üye ülkeleri Terörle Mücadele Merkezi’ne destek sunmaya teşvik ediyoruz” açıklamasında bulundu.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr ise, terörle mücadelede ve kaynaklarının kurutulmasında ülkesinin rolüne dikkat çekerek, Suudi Arabistan’ın BM Terörle Mücadele Merkezi’ni destekleme konusundaki kararlılığını ve sürekli ilgisini vurguladı.

Cubeyr sözlerini şöyle sürdürdü;

“2005 yılında 50’den fazla ülkeden delegeler ve uzmanlarla terörle mücadele konulu uluslararası bir konferans düzenlendi. Konferansta, terörle mücadele alanında uluslararası bir merkez kurulması çağrısı yapıldı. Suudi Arabistan, merkezi kurmak için 10 milyon dolar bağışladı. Daha sonra da, çalışmaların güçlendirilmesi amacıyla 100 milyon dolar daha bağışladı. Suudi Arabistan, BM ve uluslararası toplumun, her düzeyde terörle mücadelesinde kilit bir ortağıdır.”

Riyad’daki BM Terörle Mücadele Merkezi’nde gerçekleştirdikleri toplantıya da değinen Cubeyr, “Bu toplantı, merkez tarafından kaydedilen ilerlemeyi değerlendirmek için bir fırsat oldu. Ayrıca, merkeze üye devletleri ve BM’yi, bu merkez aracılığıyla, terörle mücadelede bölgesel ve ulusal stratejilere ulaşabilmek için devlet desteğine odaklanmaya teşvik ediyoruz” ifadelerini kullandı.