Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Çin’in yeni füzeleri ABD’ye ulaşabilir ve uçak gemilerini batırabilir | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Çin, ABD topraklarını vurabilecek ve uçak gemilerini batırabilecek güce sahip bir nükleer füze üretti.

İngiliz The Sun gazetesine göre, ‘Guam katili’ olarak adlandırdığı füzelerin yaklaşık 3 bin 219 kilometre yani ABD’nin Pasifik Okyanusu’nda yer alan ve 162 binden fazla kişinin yaşadığı Guam adasını vurabilecek menzile sahip bulunuyor.

Medyada yer alan haberlere göre Çin hükümeti modeli doğrulamamış olsa da DF-26 sesten daha hızlı.

Çin Merkez Televizyonu’nun (CCTV) bildirdiğine göre füze, Çin Halk Kurtuluş Ordusu’nun füze güçlerinin denetimiyle Çinli mühendisler tarafından tasarlanarak üretildi. CCTV ayrıca füzelerin videosunu da yayınladı.

CCTV, sistem ve teçhizatın yeniden düzenlenmesi yoluyla kurulan füze taburlarının silah sisteminin, tam ve bağımsız fikri mülkiyet hakları ile Çin tarafından geliştirilen yeni nesil orta ve uzun menzilli balistik füzeler olduğunu açıkladı. Bunun, ordunun saldırı kuvveti ve savaşan güçleri için yeni stratejik caydırıcı bir katil silah türü olduğunu bildirdi. Kanal, yeni füzeleri ‘silahların bel kemiği’ olarak niteledi.

Öte yandan, Çinli Sina web sitesinde yer alan habere göre Pekin’in füzeleri ‘provoke edilmedikçe’ kullanmaya niyetli olmadığı belirtiliyor.