Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Sudan büyükelçilerinin maaşını 7 aydır ödenmiyor | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Sudan Dışişleri Bakanı İbrahim Gandur, yurtdışındaki büyükelçilerinin 7 aydır maaşının ödenmemesi nedeniyle ülkelerine dönmek istediklerini açıkladı.

Dışişleri Bakanı Gandur, bakanlığının karşı karşıya kaldığı maddi zorlukla mücadele ve aileleriyle birlikte yurtdışında zor şartlar altında yaşayan büyükelçilerin maaşlarının ödenmesi için destek talep etti.

“Büyükelçilerimiz kiralarının ödeyemiyor”

Gandur, Ulusal Konsey’de yaptığı konuşmada, açıklamak zorunda olduğu bu konu nedeniyle üzüntüsünü dile getirerek ” Biz zorlu şartlar altında çalışıyoruz ve yurtdışında maaşlarını alamayan büyükelçilerimiz kiralarının ödeyemiyor” ifadelerini kullandı.

Gandur parlamentonun duruma müdahale etmesini talep ederek, ” Alarm çanlarını çalıyoruz. Parlamento bu konuya bir çözüm getirmeli” dedi.

İsmini vermek istemeyen bazı taraflar diplomatların maaşlarının ve büyükelçilik kiralarının öncelikli olmadığını belirtti. Kaynak, “Maliye Bakanlığı’nın yaklaşık 30 milyon doları onaylanmasından sonra Devlet Başkanı Ömer Beşir ile ve merkez bankasıyla konuştum. Fakat diplomat kiraları ve maaşlarının öncelikli konu olduğunu düşünmüyorum” diye konuştu.