Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Yermük Kampı ağır bombardıman altında | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Suriye rejim güçleri, DEAŞ ve Heyetu Tahriru’ş Şam (HTŞ) kontrolü altındaki alanlara hava saldırıları, füze ve topçu bombardımanına üçüncü gününde de devam ediyor. Rejim ve müttefikleri oradaki operasyonların zor olmayacağını ve sadece birkaç gün süreceğini düşünüyor.

Rejim güçleri, Şam ve çevresini koruma çabaları çerçevesinde, Perşembe akşamı Şam’ın 3 kilometre güneyinde yer alan Yermük Mülteci Kampı’nın bulunduğu Yermük kentine DEAŞ ve HTŞ’yi hedef alan saldırılar başlatmıştı.

Suriye resmi haber ajansı SANA, rejime bağlı birliklerin dün sabah terör örgütlerinin Hacerül Esved’de yer alan silah depoları ve karargahlarının hedef aldığını, bunun sonucunda terör saflarında ağır kayıplar verildiğini belirtti.

Ajansta yer alan haberde, “Askeri operasyon, Batı Guta’dan terörizmin ortadan kaldırılması ve bölgede terör varlığının sona erdirilmesine kadar devam edecek” ifadeleri kullanıldı.

Şam’ın güneyindeki bölgeler ve Doğu Kalemun’da, muhalif savaşçılar ve ailelerini kapsayan tahliye anlaşması yürütülürken, Şam’ın güney bölgesinin rejimin kontrolü altına girmesinin ardından muhalif gruplar tarafından kontrol edilen Babila, Yelda ve Beyt Sehim, DEAŞ’ın ana kalesi olarak görülen Hacerül Esved ve güneydeki büyük bölümü DEAŞ tarafından ele geçirilen Yermük Kampı gibi beş bölgeye ayrılmış durumda.

Şam’ın güneyinde yer alan en önemli bölgelerden biri olarak kabul edilen Yermük Kampı idari olarak Şam’a bağlı ve iki kilometrekarelik bir alana sahip. Kamp, 16 Aralık 2012’de Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) unsurları tarafından ele geçirilmiş, ardından Nisan 2016’da DEAŞ ve HTŞ arasında yaşanan şiddetli çatışmanın ardından büyük kısmı DEAŞ tarafından kontrol altına alınmıştı.

Bölgedeki şiddetli saldırılar, rejimin kontrol altına aldığı bölgelerden DEAŞ’ın çıkması için verdiği 48 saatlik müddetin sona ermesinin ardından geldi.

Çok sayıda sivil hayatını kaybetti

Saldırıların dün akşam saatlerinde başladığı ve gece boyu şiddetlendiği öğrenildi. Karadan füze ve roket atışlarıyla devam eden rejim saldırıları havadan bombardımanlarla sürürken, saldırılarda çok sayıda sivilin hayatını kaybettiği bildirildi.

Yermük’te rejim güçleri ile savaşan Filistin Halk Mücadele Cephesi’nin Genel Sekreteri Halid Abdulmecid, kampın güneyinde ve Hacerül Esved’de bulunan DEAŞ’ın çekilmeyi reddettiğini, yerel aracılar kanalıyla devletle anlaşmaya yanaşmamaları durumunda bir askeri operasyonla karşı karşıya kalabileceklerini söyledi.