Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Rejimin, Yermük Kampı’na saldırısında bir aile yok oldu | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), Suriye rejiminin DEAŞ’ın kontrolü altındaki Yermük Kampı’na dün gece düzenlediği saldırı nedeniyle aynı aileden 3 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Rejim güçleri, Şam’ın eteklerinde yer alan ve Filistinli mültecilerin bulunduğu Yermük Kampı ve yakınlarındaki DEAŞ’ın kontrolü altındaki mahallelere karşı saldırı başlatmıştı.

SOHR Direktörü Rami Abdurrahman, dün geceki saldırıda kampa bulunan anne, baba ve çocuktan oluşan 3 kişilik bir ailenin öldüğünü, perşembe günü saldırıların başlamasından bu yana ölü sayısının 9’u geçtiğini bununla birlikte saldırı ve çatışmaların sürdüğünü bildirdi.

Başkente bağlı olan Yermük, canlı ve kalabalık bir bölge iken, 2011’de Suriye savaşının patlak vermesinden bu yana şiddete maruz kalarak parçalandı ve 2012 yılında rejim tarafından ablukaya alındı.

2015 yılında büyük bölümü DEAŞ’ın hakimiyetine geçerken, DEAŞ haricindeki muhalif savaşçılar haftalar önce Yermük’ten çekilmek üzere anlaşmaya vardı.

Yermük’e rejimin düzenlediği askeri operasyon, yıllarca muhaliflerin ana kalesi olarak görülen Doğu Guta’yı kontrol altına aldıktan sonra çevresini güvence altına alma çabaları kapsamında gerçekleşti.

Birleşmiş Milletler Yakındoğu Filistin Mültecilerine Yardım Ajansı (UNRWA) tarafından Cuma günü yapılan açıklamada, kamp içi ve çevresinde devam eden çatışmalar nedeniyle bölgedeki sivillerin kaderi hakkında endişe duyulduğu vurgulandı.