Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Çin’den yolsuzluğa karşı kanun değişikliği | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Çin’de yolsuzluk davalarında şüpheliler mahkeme önüne çıkmasalar bile haklarında hüküm verilmesini sağlayan kanunu güçlendirecek yeni bir düzenleme yapılacak. Bu düzenleme ile yurtdışına kaçan yolsuzluk şüphelileri üzerindeki baskı artacak.

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, 5 yıldır iktidardaki Komünist Parti’nin her kademesinde yolsuzlukla mücadele operasyonu yürütüyor. Şi Cinping, yolsuzlukla mücadelenin, yetkililerin yolsuzluğu akıllarından bile geçiremeyeceği duruma gelene dek sürdüreceği sözünü vermişti.

Yolsuzluğa karşı sürdürülen bu çalışmaların vardığı nokta, Batılı ülkeler arasında şüphelilere adil bir yargılama yapılmaması endişesine sebep olurken şüphelileri teslim etmeme ihtimallerini de gündeme getirdi.

Çin resmi haber ajansı Xinhua tarafından aktarılan bilgiye göre, Ceza Muhakemesi Kanunu’nda yolsuzlukla mücadeleyi sınır ötesine taşımaya yardımcı olacak bir takım değişiklikler yapılmak üzere yapılan tasarı dün parlamentoya sunuldu.

Xinhua haber ajansı, Ekim ayına kadar dünyanın dört bir yanında 90’a yakın ülkeden ve bölgeden yaklaşık 3 bin 500 kaçağın, 9.5 milyar yuan (1.5 milyar dolar) değerinde mal varlıkları ile birlikte Çin’e iade edildiğini belirtti.