Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Kim: Seul’u ziyaret etmeye hazırım | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Güney Kore Cumhurbaşkanı Moon Jae-in ile bugün bir araya gelen Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un, davet edildiği takdirde Seul’ü ‘her an’ ziyaret etmeye hazır olduğunu ifade etti.

Güney Kore Cumhurbaşkanı Moon’un sözcüsü tarafından yapılan açıklamaya, Kuzey Kore Lideri bu sözleri, Kore Yarımadası’nı ayıran askersiz bölgede, Moon ile yaptığı zirve öncesinde dile getirdi.

https://turkish.aawsat.com/2018/04/article55393941/kuzey-kore-ve-guney-kore-liderleri-bir-araya-geldi

Sözcü, Cumhurbaşkanı Moon’un Kim’in bu sözleri üzerine ‘Mavi Ev’i ziyaret ettiğinde’ kendisine daha güzel manzaralar gösterebileceğini söylediğini aktardı. Buna karşılık Kim’in, “Gerçekten mi, davet ettiğiniz takdirde Mavi Ev’i her zaman ziyaret edebilirim” dediğini kaydetti.

Moon’dan Kuzey Kore’ye sembolik ziyaret

Bu konuşma öncesinde Güney Kore Cumhurbaşkanı, Kuzey Kore Lideri’ne, iki ülkeyi bir birinden ayıran sınır bölgesinde bir araya geldikleri sırada “Oraya (Kuzey Kore) gelebilir miyim?” şeklinde bir soru sordu. 1953’te sona eren Kore Savaşı sonrası Güneyi ziyaret eden ilk Kuzey Kore lideri olmak üzere sınır çizgisini geçen Kim, Moon’un sorusunu, “Neden şimdi geçmiyoruz? şeklinde yanıtladı. İki lider birlikte Kuzey tarafına geçtiler. Böylece Moon, Kuzey Kore’ye birkaç adımlık plansız bir ziyarette bulundu.

http://turkish.aawsat.com/2018/04/article55393969/kore-zirvesinin-sonunda-panmunjom-deklarasyonun-yayinlanmasi-bekleniyor

İki lider tekrar güney tarafına geçerken Kuzey Kore Lideri Kim, “Sınır çok yüksek değil. Çok sayıda insan üzerinden geçtiğinde yok olmayacak mı?” dedi.

“Toplantılarımız devam ediyor”

Öte yandan Güney Kore Cumhurbaşkanı Moon, Panmunjun’daki zirvenin ardından şu ifadeleri kullandı; “Toplantılarımız Pyongyang, Seul, Jeju Adası ve Baekdu Dağı’nda devam ediyor.”

Jeju Adası Kore Yarımadası’nın en güneyini, Baekdu Dağı ise Kore Yarımadası’nın en kuzeyini simgeliyor.