Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Ureykat: Herhangi bir Amerikan planının parçası olmayacağız | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Yürütme Kurulu Genel Sekreteri Dr. Saib Ureykat, “Filistinliler herhangi bir Amerikan müzakere planının parçası olmayacak. Filistin ne alınır nede satılır” sözlerini tekrarladı.

Ureykat, yeni ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun Filistinlilerin müzakerelere dönmesi çağrısına yanıt olarak şunları söyledi: “Halkımızın hakları; pazarlık konusu değildir, şüpheli finansal işlemler ve uluslararası hukuk kurallarına, meşruiyete dayanmayan siyasi anlaşmaların malzemesi değildir.”

Saib Ureykat, ABD’nin çağrısı hakkında “Pompeo’nun büyükelçiliğin Kudüs’e taşınmasını doğruladıktan sonra bu çağrıyı nasıl yapar? Kudüs ve Filistinli mültecilerin dosyaları müzakere masasından düşmesinden sonra nasıl barış sağlanabilir? Bu anlaşma utanç vericidir. Biz bunu tamamen reddediyoruz” diye konuştu.

Genel Sekreter yaptığı açıklamanın devamında: “Filistin tarafı, ABD Başkanı Donald Trump tarafından önerilen herhangi bir barış planının parçası olmayacak” dedi. Filistin halkını “Yüzyılın Anlaşması” planı çağrısı altında söylentilere, uydurmalara, kargaşaya sebep olacak sahte laflara kanmamaya ve yanlış haberleri yaymamaya çağırarak “Filistin’in pozisyon tutarlı bir pozisyondur. Tramb’ın, Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıması ve ABD Büyükelçiliği’nin Kudüs’e taşınması kararı, kendisini barış sürecinden ayırdığı anlamına geliyor” diye konuştu.

Saib Ureykat, ABD Başkanını “Uluslararası hukuktan, meşruiyetten ve barış sürecinin özel referansı olmaktan çıkarak, İsrail liderliğine oturuyor” diye suçladı. “ABD, İsrail’in başkenti olarak Kudüs’ü tanımaya devam etmediği sürece barış sürecinde bir ortak veya arabulucu olamaz. Çünkü Doğu Kudüs’ün başkenti olmadığı bir Filistin düşünülemez” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Pompeo, tekrar Filistinlileri barış görüşmelerine dönmeye çağırdı.