Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Yemen: Katarlı istihbaratçı Husiyi desteklediği şüphesiyle tutuklandı | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Yemen güçleri, Yemen’den Umman Sultanlığı’na kaçmayı amaçlayan bir Katar İstihbarat memurunu yakaladı. Al Arabiyya TV kanalının Yemen kaynaklarından aktardığı habere göre ‘İstihbaratçının Husilere destek verdiğinden şüpheleniyor.’ Habere göre, “Yemen Hükümetine bağlı güçler, Yemen ve Umman sınırındaki El Mahra bölgesindeki Şahn geçidinden çıkmaya çalıştığı sırada Muhsin el-Kerbî’yi yakaladı”

Katar İnsan Hakları Ulusal Komitesi ise, emniyet güçlerinin yakaladığı Katar vatandaşının Yemen topraklarındaki akrabalarını ziyaret etmeye gittiğini iddia etti.

Diğer yandan, onlarca Yemenli çocuk, Husi saldırılarından kaçarak kurtulmayı başardı. Çocuklar, silahlandırılmış ve savaştan etkilenmiş çocuklar için Marib’de kurulmuş olan rehabilitasyon merkezine yönlendirildi. Merkez ise, katyuşa türü iki bombanın karargahı hedef aldığını ve büyük maddi hasarlara yol açtığını belirtti. Merkezin bombalanması, rehabilite edilen çocuklarda korku ve paniğe sebep oldu. Yine Merkez’in bildirdiğine göre, bu, bir ay boyunca gerçekleşen üçüncü saldırı.