Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Abbas, Yahudilerle ilgili sözleri nedeniyle özür diledi | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Yahudi soykırımına ilişkin geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamalar nedeniyle özür özür diledi.

Abbas, 30 Nisan’da Filistin Ulusal Konseyi toplantılarının açılış konuşmasında sarf ettiği, “Yahudilerin Avrupa’da Yahudi oldukları için değil finansal alandaki faaliyetleri nedeniyle öldürüldüğü” yönündeki sözleriyle ilgili özür mesajı yayımladı.

Filistinlilerin Yahudi düşmanlığının her türlüsünü kınadığı belirtilen mesajda, “Biz uzun zamandır tarihteki en iğrenç suçlardan biri olan Yahudi soykırımını kınadığımızı ve bu soykırımın kurbanlarının acılarının paylaştığımızı tekrar ediyoruz” denildi.

Bütün semavi dinler gibi Yahudiliğe de saygı duyduğunu vurgulayan Abbas, “Eğer söz konusu açıklamamla insanları, özellikle de Yahudi inancına mensup kişileri hakarete uğramış hissettirdiysem onlardan özür dilerim” ifadelerini kullandı.

Liberman: Abbas’ın özrünü kabul etmiyoruz

İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman ise Abbas’ın özrünün kabul edilmediğini belirterek, “Onun özürlerini kabul etmiyoruz” dedi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise Perşembe günü yaptığı açıklamada, Abbas’a Anti-Semitizm suçlaması yöneltmişti.

Abbas’a uluslararası tepki

Mahmud Abbas’ın pazartesi günü yaptığı konuşmadaki sözlerine İsrailli liderlerin yanı sıra, Birleşmiş Milletler, ABD ve Avrupa Birliği’ne (AB) üye ülkelerden tepki gelmişti.

Abbas, Pazartesi günü yaptığı konuşmada, tarih ile ilgili bir değerlendirme yaparak, “Yahudiler, 11’inci yüzyıldan Holokost’a kadar her 10-15 senede bir devlet tarafından katledildi. Bu katliamlar neden oluyordu? Yahudiler, Yahudi oldukları için öldürüldüklerini söylüyor. Ben ise üç Yahudi Josef Stalin, Abraham ve İshak Notshard’ın sözlerini aktarmak istiyorum. Onlar diyorlar ki; Yahudiler dinlerinden dolayı değil toplumsal rollerinden dolayı katlediliyor” ifadelerini kullanmıştı.