Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Suudi Arabistan’ın ilk kadın ticari ateşesi Japonya’ya atandı | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Devlet Bakanı, Bakanlar Kurulu Üyesi ve Suudi Ulusal Siber Güvenlik Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Müsaid Ayban, Dr. Halid es-Sebti’yi krallık onayı ile Ulusal Siber Güvenlik Kurumu müdürü olarak atandığını duyurdu.

Kral Selman bin Abdulaziz ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman’a kuruma yaptıkları katkılardan dolayı teşekkürlerini sunan Dr. el-İban, Suudi Arabistan 2030 Vizyonu çerçevesinde kurumun görevlerini, hayati önem taşıyan ulusal çıkarların korunmasına katkıda bulunacak şekilde yerine getireceğine inandığını belirtti.

Dr. el-İban, Ulusal Siber Güvenlik Kurumu’nun devletin siber güvenliğini artırmak, hayati çıkarlarını, ulusal güvenliğini ve hassas altyapısını korumak amacıyla Suudi Arabistan’nın siber güvenliğinden ve işlerinden sorumlu yetkili makam olduğuna dikkat çekti.

Öte yandan Suudi Arabistanlı iki kadın, biri Ulusal Siber Güvenlik Kurumu’na diğeri Suudi Arabistan’ın Tokyo’daki ticari ataşeliğine atandı. Suudi Arabistan kadınlarının sahip oldukları yüksek deneyimi göz önünde bulundurularak yapılan atama, yine Suudi kadınların liderlik pozisyonlarını üstlenmelerine destek olmayı hedefliyor.

Suudi Arabistan Krallık Divanı üyesi ve Siber Güvenlik ve Programlama Birliği Başkanı Suud el-Kahtani, Nevaf Bint Abdullah er-Rakan’ın Siber Güvenlik ve Programlama Birliği yöneticisi olarak atandığını duyurdu.

Suudi Arabistan Ticaret ve Yatırım Bakanı Macid bin Abdullah el-Kasabi ise Samar bint Mazin Salih’in Japonya’nın başkenti Tokyo’da bulunan Suudi Arabistan Ticaret Ataşeliği’ne atandığını ilan etti.

Samar bint Mazin Salih kimdir?

Samir Salih, Şarika Amerikan Üniversitesi’nde Gazetecilik ve Medya Uzmanlığı bölümünden mezun. Gazetecilik ve uluslararası basın alanında Londra ‘da yüksek lisans yaptı. Bir dizi eğitici kursunun yanı sıra Harvard Üniversitesinde icra liderliği programını bitirdi. Finans sektöründe çalıştı. İngilizce ve İtalyancayı akıcı olarak konuşan Samir Salih, ticaret ataşesi olarak İtalya’da Suudi Arabistan misyonunda görev yaptı.