Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Kayseri’deki saldırının firari sanığı, Gaziantep’te yakalandı | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde, 2012 yılında Emniyet Müdürlüğü’ne yönelik bomba yüklü araçla yapılan ve 2 polisin şehit olduğu saldırının faillerinden olan ve 7 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası ile aranan firari terörist Gaziantep’te yakalandı.

Gaziantep Valiliği tarafından yapılan açıklamada, 25 Mayıs 2012 tarihinde, Kayseri’nin Pınarbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bomba yüklü araçla düzenlenen ve 2 polisin şehit olduğu saldırının ardında, 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan firari teröristin Terörle Mücadele Ekipleri tarafından yakalandığı bildirildi.

Türk yetkililer, DEAŞ terör örgütünde üst düzey yetkili olduğundan şüphelenilen 4 kişinin yakalandığını ve ‘silahlı terör örgütü yöneticisi olmak’ suçlamasıyla sevk edildikleri İzmir Adliyesi’nde alınan ifadelerinin ardından tutuklandığını açıkladı.

DEAŞ’ın Deyr-i Zor ili sözde emiri el Haddavi yakalandı

İzmir Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince İzmir’in Konak ilçesindeki bir eve düzenlenen operasyonda, DEAŞ’ın Deyr-i Zor ili sözde emiri Kasır El Haddavi ile örgütün 3 üst düzey sorumlusu gözaltına alındı.

Emniyet kaynakları, Ebu Bekir El Bağdadi olarak bilinen DEAŞ lideri İbrahim el-Bedri’ye yakın olan ve DEAŞ’ın Suriye’nin Deyr-i Zor ili ve çevresinden sorumlu sözde emiri Kasır El Haddavi’nin 700 sivilin ölümünden sorumlu olduğunu itiraf ettiğini bildirdi.

Kaynaklar, ayrıca el Haddavi’nin, 2014 yılında Suriye’de DEAŞ yönetimine karşı gelen Sunni el Şaitat aşiretinin üyelerinden yüzlercesinin öldürülmesinde yer aldığı ve Özgür Suriye Ordusu’ndan (ÖSO) ayrılarak 2013 yılında DEAŞ’a katılan lider Saddam Cemal’in akrabası olduğu bilgisini de verdi.

El Haddavi’nin itiraflarında, Suriye’deki çatışma bölgelerinde yaralandığı, Türkiye’ye geldikten sonra bir süre Şanlıurfa ve Gaziantep’te kaldıktan sonra İzmir’e sızdığı da yer aldı.

Adana’da 10 DEAŞ şüphelisi gözaltına alındı

Adana İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin DEAŞ mensuplarına yönelik düzenlediği operasyonda 10 şüpheli gözaltına alındı.

Adana İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda terör saldırısı yapacaklarına dair istihbarat aldıktan sonra DEAŞ mensuplarına yönelik operasyon başlattı.

Kaynaklar, şüphelilerin kent evlerine operasyon düzenleyen ekiplerin 4’ü Türk, 6’sı Suriyeli olmak üzere 10 şüpheliyi gözaltına aldığını belirtti.

Bu operasyon, ‘DEAŞ’ın Rakka’daki celladı’ lakaplı Read Hacı Osman’ın ve diğer 8 şüphelinin birkaç hafta önce Adana’da yakalanmasının ardından gerçekleşti.

Türk makamları, ülke çapında devam eden operasyonlarda çoğu yabancı olan binlerce DEAŞ unsurunu yakaladı. Örgütün 5 bin yabancı militanı sınır dışı edilirken, yaklaşık 3 bin kişi de şu an cezevinde bulunuyor.

Son 3 yıldır Türkiye’de DEAŞ tarafından düzenlenen saldırılarda 300’den fazla insan öldürüldü.