Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Yemen ordusu iki bölgeyi ele geçirdi | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Yemen Ulusal Ordusu, İran tarafından desteklenen darbeci husi milislerle yapılan şiddetli çatışmalar sonucunda Marib kentine bağlı Sirvah’ta iki yeni bölgeyi ele geçirdi.

Yemenli bir askeri kaynak, Yemen ordusunun Sirvah’ta milislerin bulunduğu iki bölgeyi ele geçirdiğini söyledi.

Yemenli kaynak, Yemen Savunma Bakanlığı’nın internet sitesinden yayınlanan açıklamasının devamında, iki bölgenin Yemen ordusunun Marib’in doğusundaki Sirvah’ta milislerin bulunduğu bölgelere gerçekleştirdiği saldırıların ardından ele geçirildiğini söyledi.

Söz konusu çatışmalarda birçok milis öldürülürken bazıları da yaralandı. Diğer milisler ise ölülerini ve cephanelikleri geride bırakarak kaçtı.

Sirvah cephesinde 3 senedir sürekli olarak çatışma yaşanıyor. Bu bölge, çok sayıda cephane ve can kaybı veren Husi milislerin çok fazla kan kaybettiği yerlerden biri.

Bunun dışından Yemen Ulusal Ordusu güçleri ile darbeci husi milisler arasında Beyda şehrinin doğusundaki Sevadiye kentinde bulunan birçok bölgede şiddetli çatışmalar yaşandı.

Bölgedeki kaynaklar, Yemen Ulusal Ordusu’nun Kanya’ya bağlı Sevadiye kentindeki Husi milislerin bulunduğu bölgelere birçok merkezden geniş çaplı bir saldırı düzenlediğini söyledi. Kaynakların aktardığına göre bölgede gerçekleşen ve halen şiddetli bir şekilde devam eden çatışmalarda Yemen Ulusal Ordusu sürekli olarak ilerleme kaydediyor.

Bu saldırılarla eş zamanlı olarak Suudi Arabistan liderliğindeki Arap Koalisyonu’na ait savaş uçakları Husi milislerin, ülkenin doğusundaki Hudeyde kentinde bulunan toplanma bölgelerine hava saldırısı gerçekleştirdi.

Yerel kaynaklar, yapılan hava saldırılarında el-Hüseyniye kentine bağlı el-Cah bölgesindeki Husi milislere ait bölgelerin hedef alındığını aktardı.

İran tarafından desteklenen darbeci husi milisler ardı ardına verdikleri kayıplara karşılık verme denemesi ile Beyda şehrine bağlı Zahir kentine bağlı Barman’daki yerleşim bölgelerini katyuşa roketleri ile hedef aldı.

Husi milislerin gerçekleştirdiği saldırılardan bölge halkının özel mülkleri zarar gördü.