Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Şam’ın güneyinden kuzeyine 4. göç konvoyu yola çıktı | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Şam’ın güney kırsalındaki Yelda, Babbile ve Beyt Sahm beldelerinde bulunan muhalif savaşçılar ve ailelerini kapsayan dördüncü konvoy bugün yola çıktı.

Suriye resmi haber ajansı SANA’ya göre silahlı muhalif ve ailelerini taşıyan 33 otobüsün beldelerden ayrılarak kuzeye gitmek için toplanma noktalarına doğru yola koyulduğunu bildirdi.

Söz konusu beldelerden Beyt Sahm’da dün de denetimlerin ardından 63 kafile ayrılmıştı. Bu göçler Rus gözetimindeki Suriye hükümeti ve silahlı muhalifler arasında yapılan anlaşma uyarınca gerçekleştiriliyor.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), üç beldeden şimdiye kadar 35 kafilenin yola çıkma hazırlığı yaptığını belirtti. Anlaşma gereği yapılan göçlerin devam ettiğini silahlı muhalifler ve aileleri için daha çok otobüs getirildiği ifade edildi.

Vatandaşların sayısı 5 bine yükseldi

Üçüncü kıonvoy yaklaşık 65 otobüs ve arabadan oluşuyordu. Şam’ın güney beldelerindek anlaşmayı reddeden silahlılar ve ailelerinden 2 bin 700 kişinin ülkenin kuzeyine taşındığı belirtildi. Üçüncü grubun da bölgeden ayrılmasıyla son 72 saat içerisinde söz konusu beldelerden kuzeydeki Afrin çevresine göç ettirilen vatandaşların sayısı 5 bine yükseldi.

İlk kafile geçtiğimiz Cuma günü kuzeydoğudaki Halep kırsalına ulaşmıştı. Çeşitli kaynakların SOHR’a verdiği bilgiye göre İlk kafile Afrin’e taşındı. İkinci konvoyun da aynı yere aktarılması bekleniyor. Geçtiğimiz Çarşamba günü, anlaşamaya varmayı reddeden binlerce muhalifin isimleri kayıt altına alınmıştı.