Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Koalisyon, Sana’da önde gelen Husi liderlerini hedef alıyor | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Yemen’deki meşru hükümeti destekleyen Suudi Arabistan öncülüğündeki Arap Koalisyonu, bugün, Sana’daki başkanlık binasında bulunan Husilerin önde gelen liderlerini hedef aldı.

Yemen’deki meşru hükümeti destekleyen Suudi Arabistan öncülüğündeki Arap Koalisyonu Sözcüsü Türki el- Maliki, Riyad’da düzenlediği basın toplantısında, Sana’daki başkanlık sarayında Husi liderlerinin hedef alınmasının arkasında istihbarattan elde edilen bilgilerin bulunduğunu belirtti. Söz konusu liderlerin arananlar listesinde olduğunu bildiren Maliki, bunun Husiler için ağır bir darbe olacağını vurguladı.

Maliki açıklamalarının devamında, Yemen’in içindeki milis topluluklarına ait 107 yerin yok edildiğini ve Sana’daki Husiler’e ait olan bir cephaneliğin hedef alındığı belirtti. Beyda cephesindeki Husi liderlerinin ve Yemen’in Suudi Arabistan sınırında yer alan teröristlerin de öldürüldüğünü ifade etti.

Maliki, Husi milislerinin Suudi Arabistan’a 132 füze fırlattığını açıladı. Yemen’e yardım taşıyan 17 gemiyi durdurduklarını belirtti. Sözcü Maliki ayrıca, Husiler’in Birleşmiş Milletler (BM) tarafından Yemenliler’e aşı yapmak üzere gönderdiği ekiplerin faaliyetlerini de engellediğini bildirdi. Marib’teki bir çocuk rehabilitasyon merkezini bombaladıklarını söyledi.

Midi bölgesinin tamamen kurtarıldığını belirterek, askeri operasyonların Saada çevresinde devam ettiğini bildirdi.