Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

ABD’de Çinli iş adamına yolsuzluk davasında 4 yıl hapis | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

ABD’de Çinli bir iş adamı, 2016 yılında ölen Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu eski Başkanı John Ashe döneminde işlenen yolsuzluk ve kara para aklama suçlarından 1 milyon dolar para cezası ve 4 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Çin’in özel yönetim bölgesi Makao’da yaşayan Ng Lap Seng isimli gayrimenkul yatırımcısı, John Ashe’e 1.3 milyon dolar rüşvet vermekle suçlanıyordu. İş adamı ayrıca, Dominik Cumhuriyeti eski BM Daimi Temsilcisi Francis Lorenzo’ya Makao’da BM sponsorluğunda bir kongre merkezi kurmasına yardım etmesi için rüşvet verme suçundan da yargılanıyordu.

John Ashe’in, projenin hızlandırılması için acil kongre merkezine ihtiyaç olduğunu gösteren bir belge hazırlayarak BM Genel Sekreteri’ne sunduğu ortaya çıktı.
New York Manhattan’daki Federal hâkim, beş hafta süren davanın sonunda geçtiğimiz Temmuz ayında Çinli iş adamını yolsuzluk ve kara para aklama da dahil tüm iddialardan suçlu bulmuştu.
Davanın diğer sanıklarından John Ashe ise 2016’da geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybedince hakkındaki takip kararı bozuldu. Francis Lorenzo hakkındaysa henüz bir karar verilmedi.