Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

NATO: Rusya ile silahlanma yarışına girmek istemiyoruz | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü (NATO) Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya ile diyalog kurmanın mümkün olduğunu belirterek NATO’nun yeni bir Soğuk Savaş ya da Moskova ile silahlanma yarışına girmek istemediğini belirtti.

Stoltenberg, Russia Today web sitesinin verdiği demeçte, “Rusya komşumuz olarak kalacak. Biz onlarla diyalog kurmaya çalışıyoruz. Çünkü diyaloğun mümkün olduğuna inanıyoruz. Norveç Başbakanı olduğum dönemde fark etmiştim” dedi.

“Ümitsizlik ilişkilerdeki gerginlik nedeniyle”

NATO ve Rusya arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinin önemini vurgu yapan Stoltenberg, “Şu an bu konuda bir ümitsizlik söz konusu ise ilişkilerdeki gerginlik nedeniyledir. Tehlikeli sonuçlara neden olacak olaylar yaratmaktan kaçınmak gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“Saldırıların arkasında Rusya var”

Rusya’nın Kırım’ı gayrı meşru bir şekilde ilhak ettiğini belirten Genel Sekreter, Rusya’yı siber saldırılar düzenlemekle suçlarken “Rusya, Ukrayna’daki güçlerini kullanma çabalarını ortaya koydu. Kırım’ı gayrı meşru bir şekilde topraklarına ilhak etti. Demokratik yetkili kurumlarımızı zayıflatmak için gerçekleştirilen siber saldırıların arkasında da o var. NATO ise buna kolektif savunmayı güçlendirerek yanıt verdi” dedi.

Stoltenberg, Moskova’nın konumunu güçlendirmeye ve silahlı kuvvetlerini, özellikle de nükleer cephaneliğini modernize etmeye çalıştığını vurguladı.