Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Washington’dan Esed rejimine ateşkes uyarısı | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert dün yaptığı açıklamada, Suriye’deki ateşkes ihlallerine yönelik somut adımlar atacaklarını söyledi. Sözcü, son zamanlarda Suriye’nin güneybatısındaki çatışmasızlık bölgelerinden birinde artan gerilimden dolayı endişe duyduklarını bildirdi.

Esed rejimini Suriye’deki şiddeti daha fazla artırmamakla uyaran Nauert, “ABD, Ürdün ve Rusya ile birlikte bölgedeki ateşkesin garantör ülkelerinden biri olarak, Esed rejiminin ateşkes ihlallerine karşı en uygun ve somut icraatlarda bulunulacaktır” dedi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) rejim güçlerinin Suriye’nin güneybatısındaki Dera’ya doğru harekete geçtiğini bildirmişti.

Esed rejimine yakın haber kanalları ise savaş uçakları, Dera’nın muhaliflerin kontrolü altındaki bölgelerine savaşçılardan silah bırakmalarını talep eden mesajlar atıyor.

Rejim güçleri son haftalarda başta Doğu Guta olmak üzere başkent Şam ve çevresinde muhalif grupların kontrolündeki bütün bölgeleri ele geçirmişti.

Muhalifler gruplar halen Suriye’nin kuzeybatısındaki ve güneybatısındaki iki ayrı bölgeyi kontrol altında tutuyor.

ABD öncülüğündeki Uluslararası Koalisyon Güçleri tarafından desteklenen ve Arap ve Kürt savaşçılardan oluşan Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ise ülkenin 4’te 1’ini kontrol ediyor.