Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Antakya Patriği, Suriye krizini görüşmek için Paris’te | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Antakya Rum Ortodoks Patriği 10. John Yazigi, Paris’e düzenleyeceği iş gezisine başladı. Söz konusu ziyaretin 3 gün sürmesi bekleniyor.

Yazigi, ziyareti kapsamında Fransız dini ve siyasi yetkililer ile bir araya gelecek. Ayrıca eski Lübnan Başbakan Yardımcısı İsam Faris ile de görüşecek.

Yazigi, toplantılarda Suriye savaşının ve bölgenin, politik, güvenlik ve ekonomik krizlerinin yansımaları arasında Lübnan, Suriye ve Ortadoğu’da Ortodoks Kilisesi’nin bulunduğu diğer ülkelerdeki durumları ele alacak.

Patrik Yazigi, “Ortodoks kiliseleri, sosyal ve eğitim kurumlarımızın faaliyetleri ile savaşın fiziksel ve psikolojik etkilerini silen ve barış köprülerini yeniden inşa etme düzeylerinde etkili ve aktif bir oryantal Ortodoks bölgesini temsil etmesi nedeniyle varlığı ile Ortodoks kilisesine zarar veren Suriye ve bölgedeki savaş kalıntıları, başta Başkan İsam Faris olmak üzere ilgili yerel ve yabancı yetkililerle yoğunlaştırılmış temaslar için çağrıda bulunuyor” şeklinde konuştu.

Patrik Yazigi, “Ortodoks kiliseleri, sosyal ve eğitim kurumlarımızın faaliyetleri ile savaşın fiziksel ve psikolojik etkilerini silen ve barış köprülerini yeniden inşa edilmesi için çağrıda bulunuyor” şeklinde konuştu. Özellikle de eğitim kurumlarına, açıklık ve diyalog kültürünü Doğu toplumunun diğer bileşenleriyle yaymak ve katılımı yeniden inşa etmek için öncü rolünü yenileme konusunda çağrıda bulundu.