Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Sadr, Körfez ülkeleriyle ilişkileri düzeltmek için Kuveyt’te | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Kuveyt Emiri Şeyh Sabah El-Ahmet El-Cabir El-Sabah, dün ülkesine ziyaret için gelen Sadr Hareketinin lideri Mukteda es- Sadr’ı Desman Sarayı’nda ağırladı.

Sadr’ın basın bürosundan yapılan açıklamada ziyaretin üst düzey Kuveyt yetkililerin davetine icabet etmek üzere yapıldığı ifade edildi ve ayrıntıya girilmeden bu ziyaretin iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için organize edildiği belirtildi.

Sadr’dan büyük başarı

Mukteda es- Sadr’ın liderliğini yaptığı “Sairun” hareketi 12 Mayıs’ta yapılan seçimlerde büyük bir başarı elde ederek 329 sandalyenin 54’ünü kazanmıştı.

Irak ve Körfez arasındaki sorun

Anadolu Ajansı’nın Sadr’a yakın kaynaklardan aldığı bilgiye göre, ziyaretin amacı 1990 yılında Irak başkanının Kuveyt’e saldırması ve ardından Irak yönetimine İran’a yakın bir iktidarın Irak siyasetine hakim olmasıyla Körfez ülkeleri ile Irak arasında açılan uçurumun kapatılması olduğu bildirildi. İsmini vermeyen kaynak Sadr’ın oluşturulacak hükümetle Körfez ülkeleriyle ilişkileri iyileştireceği ve Irak dış politikasında İran ile Arap devletleri arasında denge siyaseti izleyeceğini vurguladı.

Kaynak tarafından aktarılana göre Sadr’ın bakış açısı, Irak’ın bütün devletlerle dengeli bir ilişki geliştirmesi gerektiği ve komşu ülkelerin çıkarlarından önce kendi çıkarlarını gözetecek kararlar almasının önemli olduğu yönünde.