Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Rus muhalif gazeteci Kiev’de öldürüldü | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e yönelik eleştirileriyle tanınan ve aldığı tehditler nedeniyle Şubat 2017’de ülkesini terk eden gazeteci Arkadiy Babçenko, Ukrayna’nın başkenti Kiev’de sırtından vurularak öldürüldü.
Ukrayna polisinin açıklamasına göre; eşinin evde kanlar içinde bulduğu Babçenko (41) hastaneye kaldırılırken ambulansta hayatını kaybetti.

Polis, cinayetin Babçenko’nun yaptığı çalışmalarla ilgili olduğundan şüphelenildiğini söyledi.

1990’lı yıllarda Çeçenistan savaşı sırasında Rus ordusunda asker olan ve ordudan ayrıldıktan sonra savaş muhabirliği yapan Babçenko, Rusya’nın Ukrayna ve Suriye’deki politikasını eleştirdikten sonra aldığı tehditler nedeniyle ülkesini terk etmişti.

Kiev Polis Şefi Andriy Krishchenko, Babçenko’nun öldürülme nedenine ilişkin, “İlk ve en muhtemel senaryo onun mesleki faaliyetleri” diyerek gazetecinin eşinin şokta olduğunu ve polisin kendisi ile konuşamadığını söyledi.

Ukraynalı yetkililer, Babçenko’nun katili olduğundan şüphelenilen 40’lı yaşlarda beyaz sakallı ve spor şapka takan bir adamın fotoğrafını yayınladı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, gazetecilerin Ukrayna’da ceza alma korkusu olmaksızın öldürüldüklerine dikkat çekilerek, “Ukrayna makamlarının soruşturma için her türlü çabayı göstermelerini talep ediyoruz” İfadeleri kullanıldı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise, ülkesinin Babçenko cinayetinin arkasında olmakla suçlanması nedeniyle derin üzüntü duyduğunu söyledi.