Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

ABD, AB’ye çelik ve alüminyum vergisi getirme konusunda kararlı | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Wall Street Journal’a göre, ABD Başkanı Donald Trump, haftalar süren müzakerelerin bir çözüme ulaşamamasının ardından, Avrupa Birliği’nden (AB) ithal çelik ve alüminyuma ek gümrük vergisini bu cumadan itibaren uygulamayı planlıyor.

Washington ve Brüksel’den ticari yetkililerin, ithalat kotaları gibi konulara çözüm elde edebilmek için başlattıkları görüşmeler devam ederken, Avrupa tarafı, Trump’ı ithal çelik ve alüminyuma getirdiği yüzde 25 ve yüzde 10’luk gümrük vergisinden AB’yi süresiz muaf tutması yönünde ikna etme çabalarını sürdürüyor.

Ancak Wall Street Journal’a konuşan müzakerelere yakın kaynaklara göre son dakikada anlaşmasına varılmasının olası değil ve ek gümrük vergilerinin uygulanma kararı bugün açıklanabilir.

AB, ABD’de ürünlerine vergi getirecek

AB, ABD’nin çelik ve alüminyuma ek gümrük vergisine tepki olarak, Harley Davidson, Burbon ve Levi’s gibi ABD ürünlerine vergi getireceğine dair söz verdi.

Çelik ve alüminyum üzerinde yaşanan anlaşmazlık, Trump’ın karşılaştığı ticari çatışmaların bir cephesini temsil ediyor.

ABD Başkanı Donald Trump, Mart ayında ithal çelik ve alüminyuma sırasıyla yüzde 25 ve yüzde 10 gümrük vergisi getirmiş, ancak AB, Kanada ve Meksika’ya 1 Haziran’a kadar geçici muafiyet tanımıştı. Fakat Avrupa Komisyonu, AB ülkelerine süresiz muafiyet talebinde bulunuyor.