Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Lübnan Cumhurbaşkanı: Yolsuzluğa taviz yok | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, kendisine ya da ilgili makamlara getirilen herhangi bir yolsuzluk dosyasına bugünden itibaren hiçbir şekilde müsamaha göstermeyeceklerini söyledi.
Cumhurbaşkanı, Lübnan’daki Avrupa Birliği (AB) Delegasyonu Başkanı Christina Lassen ile yaptığı görüşmede yeni hükümetin, ülkedeki ekonomik ve sosyal koşulları iyileştirmeye, güvenlik ve istikrarı korumaya odaklanacağını söyledi. Avn ayrıca Suriyeli mültecilerin ülkelerine geri dönmesi konusunun da takip edileceğini belirtti.
Baabda Sarayı’nda Lassen ile yaptığı görüşmede Avn, yeni hükümetin odak noktasının reformlar olacağını ifade ederken, ilave elektrik enerjisi için yapılan barajlar ve ulaşım projelerinin tamamlanmasının gündemde ilk sıralarda yer alacağını aktardı.
Cumhurbaşkanı Avn, üzerinde çalışılan yeni planın, Lübnan ekonomisini üretim temelli bir yapıya dönüştürmeyi hedeflediğini yineledi.
AB Delegasyonu Başkanı Lassen ise Cumhurbaşkanı Avn’a, parlamento seçimlerinin yanı sıra Paris, Roma ve Brüksel’de Lübnan’ı desteklemek amacıyla düzenlenen konferansların başarısı konusunda AB yetkililerinin tebriklerini iletti.
Lübnan’daki seçimleri gözlemlemek üzere Beyrut’a gelen Avrupalı heyetin çok yakında ayrıntılı bir rapor sunacağını ifade eden Lassen, seçimlerin güvenli bir ortamda gerçekleştiğini belirterek ilk izlenimlerin genel olarak olumlu olduğunu söyledi.
Lassen, AB’nin Lübnan’daki yeni hükümetin kısa süre içinde kurulmasını umduğunu dile getirirken, ülkeye olan desteğinin bir kez daha altını çizdi.