Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Pentagon, Esed rejimine müttefiklerine saldırmaması uyarısı yaptı | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed’i, ABD öncülüğündeki Uluslararası Koalisyon Güçleri’nin DEAŞ terör örgütüne karşı desteklediği Kürt ve Arap savaşçılara karşı güç kullanmaması konusunda uyardı.

Konuya ilişkin gazetecilere bir açıklama yapan ABD’li General Kenneth McKenzy, “Suriye’deki bütün tarafların bu ülkede bulunan ABD kuvvetleri ve müttefiklerine saldırmanın kötü bir seçenek olacağını bilmeli” dedi.

“İç savaşa katılmayı istemiyoruz”

Pentagon Sözcüsü Dana White ise ABD kuvvetlerinin DEAŞ terör örgütüne karşı savaşmak üzere Suriye’de bulunduğunu söyledi. White, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Suriye’deki iç savaşa katılmayı istemiyoruz” diye konuştu.

“Suriye’de kalan son sorun SDG’dir”

Beşşar Esed, geçtiğimiz Perşembe günü, Rusya Today televizyonuna (RT) verdiği röportajda, “Suriye’de kalan son sorun SDG’dir” ifadelerini kullanmıştı.

Esed, röportajında, sözlerini şöyle sürdürmüştü; “SDG’ye karşı iki seçeneğimiz var. Birinci seçenek, şuanda yaptığımız gibi SDG içindeki güçlerin büyük çoğunluğuyla diyalog yolunu açmaktır. Ancak bu konuda başarı sağlayamazsak SDG kontrolündeki bölgeleri güç kullanarak geri alacağız. Amerikalıların varlığıyla olsun ya da olmasın başka seçeneğimiz yok.”

ABD öncülüğündeki Uluslararası Koalisyon Güçleri tarafından desteklenen SDG, son üç yıldır, DEAŞ terör örgütünün Suriye’nin kuzey ve doğusunda kontrol ettiği bölgelerin tamamını örgütten kurtarmıştı.
SDG, DEAŞ kontrolünde kalan son bölgeleri de kurtarmak için operasyonlarını sürdürüyor.