Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Trump ve Kim birbirlerinin ülkelerini ziyaret etme konusunda anlaştı | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Kuzey Kore resmi haber ajansı KCNA, ABD Başkanı Donald Trump’ın, Singapur’daki zirve esnasında Kim Jong-un tarafından gelen Pyongyang’a ziyaret davetini kabul ettiğini bildirdi.

KCNA, Trump’ın da Kim Jong-un’u Beyaz Saray’a davet ettiğini ve Kuzey Koreli liderin bu daveti kabul ettiğini belirtirken, ABD’nin Kuzey Kore’ye yönelik yaptırımları kaldırmayı onayladığı bilgisini verdi.

Trump: Teşekkürler Kim!

ABD Başkanı Trump dün akşam Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Dünya olası bir nükleer felaketten büyük bir geri adım attı. Füze denemeleri ve araştırmaları artık olmayacak. Rehineler vatanlarına ve ailelerine geri döndü. Teşekkürler Kim!” ifadelerini kullandı.

Kuzey Kore basını: Yüzyılın toplantısı

Kuzey Kore’nin resmi gazetesi Rodong Sinmun, bu sabah ‘Yüzyılın toplantısı, iki düşman ülke arasındaki ilişki tarihinde yeni bir dönem açılıyor’ manşeti ile ABD ve Kuzey Kore bayrakları önünde duran Trump ve Kim’in el sıkıştığı tarihi ana dair fotoğrafı ön sayfadan verdi.

Zirvenin ‘nükleer’ sonuçları sorgulanıyor

Tarihi zirvenin medyada olağanüstü şekilde yankı bulmasına rağmen, zirvenin özellikle nükleer silahsızlanma konusundaki somut sonuçları sorgulanmaya devam ediyor.

ABD, Güney Kore ile askeri tatbikatlarını durduracak

Trump, zirveden sonra düzenlenen basın toplantısında, ABD’nin Güney Kore ile düzenlediği ortak askeri tatbikatlarını durduracağını açıklayarak, “Hemen yanı başında bir ülkenin olduğunu da düşündüğümde, Kuzey Kore için oldukça provokatif bir durum olduğunu söylemek zorundayım. Şu anda son derece kapsamlı ve tam bir anlaşma için görüşmeler yaptığımız bir ortamda savaş oyunlarının uygun olmadığını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

http://turkish.aawsat.com/2018/06/article55406977/trump-kim-jong-unun-liderligine-ovgude-bulundu