Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Suudi Arabistan ve Çin’in ‘Ay’ı keşfetme’ yolculuğu başarıyla sonuçlandı | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Suudi Arabistan, kendi ürettiği sistemler ile ay yüzeyinin uydu görüntülerini çekerek İslam dünyasında yeni bir başarı elde etti.

Çin ile yürütülen ortak bilimsel çalışma çerçevesinde, 20 Mayıs’ta Chang’e-4 ile dünya arasında iletişimi sağlayacak Queqiao adlı röle uydusunu uzaya gönderilmişti.

Queqiao’nun yanında Suudi Arabistan tarafından geliştirilen optik kameralı Longjiang-2 mini uydusu da fırlatılmış, Longjiang-2 uydusu, 28 Mayıs gününde Ay’ın fotoğraflarını çekmişti.

Bu ortak çalışma, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz’in geçen yıl Çin’e gerçekleştirdiği ziyaret esnasında, 2030 Vizyonu ve 2020 Ulusal Dönüşüm programları çerçevesinde Kral Abdulaziz Bilim ve Teknoloji kentinin Ar-Ge stratejisi ve inovasyonunun uygulanması amacıyla Suudi Arabistan ve Çin arasında imzalanan anlaşma kapsamında yürütüldü.

Kral Abdulaziz Bilim ve Teknoloji kenti Başkanı Prens Turki bin Suud bin Muhammed, Ay’ı keşfetmek ve uydu görüntülerini almak amacıyla Suudi-Çin uzay yolculuğunun başarıyla tamamlanmasının ardından Kral Selman ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman’a kendilerine verdikleri sınırsız destek nedeniyle teşekkür etti.

Kral Abdülaziz Bilim ve Teknoloji kentinin, bilim alanında elde edilen en son teknolojilere erişmek için ulusal bilim ve teknoloji sistemi çerçevesinde çalıştığını ifade eden Prens Turki, 2030 Vizyonu doğrultusunda gelişmiş bir uzay programı kurulmasının Suudi Arabistan’ın çeşitli alanlarda tanıklık edilen gelişmelerinin bir örneği olduğunu söyledi.