Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Bekaa’daki sel felaketinin ardından hasar tespit çalışmaları sürüyor | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Lübnan’da önceki gün Bekaa Vadisi’ndeki Ras Baalbek bölgesini vuran sel felaketinin neden olduğu hasarın tespit edilmesinin ardından açıklama yapan yetkili makamlar mağdurlara tazminat ödeneceğini duyurdu.

Hasar tespit çalışmaları, Lübnan Yüksek Afet Konseyi Başkanı Tümgeneral Muhammed Hayr ve Kızıl Haç yetkililerince yapıldı. Onarım çalışmalarında yer alan sivil savunma ekipleri yollardaki hasarı giderdi, elektrik şirketleri hatları onardı, yerel komiteler de evlerin içleri temizledi.

Temsilciler Meclisi Başkanı Nebih Berri, son durum hakkında bilgi almak için Tümgeneral Hayr ile temasa geçti. Berri, hasarın giderilmesi ve selden etkilenenlere tazminatın ödenmesi için hızlı hareket edilmesi gerektiğini vurguladı.

Ras Baalbek’te selin neden olduğu hasarı inceleyen Hayr şu açıklamada bulundu:

“Buraya hasarı incelemek için geldik. Mühendislerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Sonuçları hep birlikte göreceğiz. Başbakan Saad Hariri durumu an be an takip ediyor. Lübnan ordusu, hasarın kapsamlı bir incelemesini yürütüyor. Görevimiz mağdur olanlara tazminat ödemek ve ilgili bakanlarla onarım işlemelerini gerçekleştirmektir”.

Bakanlar Kurulu Başkanlığı’nda görev yapan Afet Yönetimi Projesi Direktörü Zahi Şahin, Başbakanlık rehberliğinde sel mahallinde denetleme yapan heyete başkanlık etti.

Enerji ve Su Bakanı Sezar Ebu Halil, Ras Baalbek’teki hasarı denetledi. Halil, hasar gören elektrik şebekesinin onarılarak bölgeye yeniden elektrik sağlanması için gerekli tüm çalışmaların yapıldığını açıkladı.