Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

İran: Füzelerimizin menzilini artırma niyetimiz yok | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

İran, füzelerinin menzilini arttırmak gibi bir hedefi olmadığını açıkladı. Devrim Muhafızları Komutanı tarafından yapılan açıklamada, mevcut 2 bin kilometrelik menzilin yeterli olduğu belirtildi.

İran hükümeti ayrıca, ABD Başkanı Donald Trump ile Tahran’ın askeri kapasitesi ve bölgesel nüfuzu hakkında müzakerelerde bulunmayı uzak bir ihtimal olarak nitelendirerek, bu tür görüşmelerin İslam Cumhuriyeti’nin değerlerine ters düşeceğini ifade etti.

İranlı Tesnim haber ajansına göre, Devrim Muhafızları Komutanı General Muhammed Ali Caferi’nin “Füzelerimizin menzilini artırmak için gerekli bilimsel kapasiteye sahibiz. Fakat bu, mevcut politikamızın kapsamına girmiyor çünkü stratejik düşman hedeflerinin çoğu 2 bin kilometre menzili içinde yer alıyor. Bu da İran Cumhuriyeti’ni korumak için yeterli” şeklinde konuştu.

İran’ın nükleer programı konusunda ABD ile yapılan önceki görüşmelerin ‘istisna’ olduğunu söyleyen Caferi, Trump’la yeni görüşmeleri destekleyen İranlı politikacıları ve aktivistleri ‘hain ve devrim karşıtı’ olarak tanımladı.

Caferi, İran balistik füzelerinin menzilinin, silahlı kuvvetlere liderlik eden İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney tarafından belirlenen sınırlara dayandığını dile getirdi.