Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Suriye rejimi güneye ulaşımı kesiyor | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Suriye’de rejim güçleri, ülkenin güneybatısında muhaliflerin bulunduğu bölgelere ulaşımı kesme amacıyla askeri operasyon başlattı. Operasyon, ABD, Rusya ve Ürdün arasında tırmanan gerilimi hafifletme amacıyla yapılan anlaşma kapsamında düzenlendi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) dün yaptığı açıklamada, “Rejim güçleri tarafından atılan bombalar, Dera kırsalının doğusunda bulunan Hirak ve Nahta kasabalarındaki alanları vurmaya devam ediyor. Son 24 saat içinde Kafr Şems, Hirak ve Nahta’da gerçekleşen saldırının 6 kişinin ölümüne yol açmasıyla ölü sayısı 9’a yükseldi” dedi.

Reuters haber ajansı ise muhalif liderlerden birinin, ‘’Rejim güçleri ve müttefikleri güneybatıya saldırdıkları takdirde ‘yanardağ ateşi’ ile karşı karşıya gelecekler’’ dediğini aktardı.

Öte yandan Birleşmiş Milletler’in (BM) soruşturma komisyonu ise dün rejim yanlısı güçlerin, başkent Şam’ın yakınında bulunan Doğu Guta bölgesinin kuşatılması sırasında açlık sınırında olan sivillere karşı insanlık suçu işlediğini duyurdu.

Kaynaklar ayrıca İrlanda’nın Golan’da bulunan BM barış gücüne, 2014 yılındaki geri çekilmenin ardından destek olma amacıyla düzinelerce asker gönderme kararı aldığını söyledi.