Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

İbadi: Bazı gruplar DEAŞ’a karşı savaşı istismar edip silah stokluyor | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Irak Başbakanı Haydar İbadi, DEAŞ’a karşı savaş bahanesi altında silah stoklayan gruplara izin vermeyeceklerini söyledi.

İbadi, ismini vermediği bazı gruplara ‘DEAŞ’a karşı savaş bahanesi’ altında silah stokladıkları yönünde suçlama yönelterek, devletten daha güçlü olmak için bu silahları kullanmak istediklerini belirtti.

“Buna izin vermeyeceğiz”

Devlet eliyle silahın sınırlandırılması konusuna değinen İbadi, “DEAŞ’a karşı savaşı, devleti tehdit etmek ve ondan daha güçlü olmak için silah stoklamakla istismar eden gruplar var. Buna izin vermeyeceğiz” dedi.

Bir süre önce vatandaşların kendini savunmak için silah sahibi olduklarına işaret eden İbadi, bu kişileri söz konusu gruplardan ayrı tuttu.

“Ekonomiyi canlandıran temellerden biri olan güvenliğe ihtiyacımız var”

Önlerindeki ekonomik zorluk ve finansal kaynakları nasıl yöneteceklerine dair sorunların ekonomiyi canlandırma ve iş fırsatları yaratmakla çözülebileceğini kaydeden İbadi, “Ekonomiyi canlandıran temellerden biri olan güvenliğe ihtiyacımız var” dedi.

“Yolsuzluğa izin verilemez ve hepimiz buna karşı durmak zorundayız” diyen İbadi. sözlerine şöyle devam etti;

“Ülke büyük bir zorluğa maruz kaldı ve parçalanmak istendi. Bu zorlukla yüzleştik ve halkımızın birliği ile kazandık. Askeri kuruluş DEAŞ’a karşı savaşta büyük başarı elde etti. Böylece vatandaşın güvenini kazandı. Vatandaşlar, bu kurumun onlara hizmet edeceğini ve koruyacağını hissetmeye başladı. Bu yüzden terörist çetelerle ilgili bilgilerin çoğu vatandaşlardan geldi.”

Şarku’l Avsat’a konuşan güvenlik uzmanı Fadıl Ebu Ragif ise, “Devlet tarafından silahların sınırlandırılması için yapılan prosedürler henüz başlamadı. Önümüzdeki günlerde bu yönde daha sıkı tedbirlere şahit olacaksınız” diyerek birkaç gün içinde baskınların başlayacağına dikkat çekti.