Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Tunus’ta teröristlerin kaçırdığı çoban hayatını kaybetti | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Tunus’un batısında yer alan Kassarin vilayetindeki Cebel-i Şambi Dağı’nda, 24 Haziran’da bir terörist tarafından kaçırılan çoban hayatını kaybetti.

Darp edildiği, burnunun kesildiği ve tacize maruz kaldığı belirlenen çobana tıbbi destek verilse de başarılı olunamadı.

Maktulün kimliği belirlendi

Maktulün, 30 yaşlarındaki Mecid el-Kariri olduğu açıklandı. El-Kariri, dağlık bölgelerdeki fakir topluluklar için en önemli geçim kaynağı sayılan çobanlık yapmak üzere, silahlı teröristlerin yoğun olduğu söz konusu bölgeye yerleşmişti.

Tunus Savunma Bakanlığı, terörist grubun Kassarin vilayetindeki Cebel-i Şambi Dağı’nda yer alan, girişin yasak olduğu bir askeri bölgede koyunlarını otlatmaya çıkan bir çobana saldırdığını açıkladı. Bakanlık, askeri güçlerin, ailesi ile iletişime geçtikten sonra çobanı bir ambulansla şehirdeki bir hastaneye ulaştırdığını ancak hastanın ağır yaraları dolayısıyla hayatını kaybettiğini vurguladı.

Bakanlık, teröristler tarafından yerleştirilen mayınlar sebebiyle oluşabilecek sivil kayıpların önlenmesi için, söz konusu askeri bölgeye giden yollara erişimin engellendiğini duyurdu.

Öte yandan resmi açıklamaların aksine, görgü tanıkları, kurbanın, olayın hemen ardından at arabasıyla bölgeden uzaklaştırıldığını, daha sonra ise özel bir araba ile kendisini hastaneye götüren ambulansa sevk edildiğini belirtti. Tanıklar, çobanın baygın olduğunu, yüzünde çamur lekeleri bulunduğunu, maruz kaldığı darp ve taciz nedeniyle vücudunun bazı yerlerinin morardığını vurguladı.

Bölgede daha önce de benzer olaylar yaşanmış, iki çoban teröristler tarafından öldürülmüştü. DEAŞ’a bağlı Cundu-l Hilafe grubuna mensup teröristlerin, “ordu ve güvenlik güçleriyle temasta bulundukları ve güçlere bilgi sızdırdıkları suçlamasıyla” 2015 yılının Kasım ayında Tunuslu çoban Halife el-Sultani’yi, 2017 yılının başlarında da kardeşi Mebruk el-Sultani’yi katlettiği ifade edildi.

Bu arada ambulansa eşlik eden askeri araçlardan birinin, hastaneye giderken yaptığı kazada 7 Tunuslu yaralandı. Yaralılar, hastanede tedavi altına alındı.