Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Lübnan Cumhurbaşkanı, vatandaşlığa kabul için Danıştay kararını bekliyor | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Lübnan İçişleri Bakanı Nihad el-Meşnuk, Cumhurbaşkanı Mişel Avn’ın “vatandaşlık kanunu” için Danıştay kararını beklediğini açıkladı.

Baabda Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda Cumhurbaşkanı Avn ile görüşme yapan İçişleri Bakanı, Avn’ın Lübnan Kuvvetleri Partisi ve İlerici Sosyalist Parti tarafından sunulan bazı itirazlarla ilgili olarak, Danıştay kararına kadar vatandaşlık kanunu üzerinde değişiklik yapılmayacağını belirtti.

Meşnuk, yaptığı açıklamada, “Danıştay Konseyine söz konusu kararnameyle ilgili bazı sorular gönderildi, bunların beş gün içinde cevaplanmasını bekliyoruz” dedi.

Bunun Cumhurbaşkanı’na verilen anayasal bir hak olduğunu vurgulayan Bakan, “Lübnan Anayasası’nın kabul ettiği hukuk ve yargı çerçevesinin dışında bu konunun tartışmaya açık bir konu olmadığının anlaşılması gerekir” ifadelerini kullandı.

Bakan, vatandaşlığa geçişi tartışmalı isimlerin sayıca fazla olması halinde ne olacağına ilişkin soruya, “Ben sayı zikretmedim. Bilgi ve Kamu Güvenliği Birimi’nin isimler hakkında ciddi bir çalışması var. Ben gerekli incelemeyi yaparım. Danıştay kararını verdiğinde de gerekeni yaparım” cevabını verdi.