Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Pakistan’da ‘terör finansörleri’ kara listesi krizi | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Pakistanlı yetkililer, ülkelerinin ‘terör finansörleri’ listesine alınmasını önlemek amacıyla bin 466 şüpheliyi gözaltına aldı. Yetkililer ayrıca, milyonlarca dolara el koyarak, radikal gruplarla bağlantılı olan bir hayır kurumunu kapattı.

Kara para aklama operasyonlarını izleyen uluslararası kuruluş Mali Eylem Görev Gücü (FATF), Şubat ayında ‘gri listesine’ aldığı Pakistan’ı ‘kara listeye’ eklemek için çalışıyor.

165 milyon dolara el konuldu

DPA haber ajansı tarafından elde edilen belgelere göre, Pakistan Federal Araştırma Ajansı (FIA), son 30 ayda 20 milyar rupiye (165 milyon dolar) el koyarak bin 466 şüpheliyi gözaltına aldı.

Falah İnsani Vakfı ofislerine baskın yapıldı

Yine aynı belgelere göre, Falah İnsani Vakfı ofislerine baskın yapıldı. Bu kurumun yardımları, 2008 yılında Mumbai’de 6’sı ABD’li olmak üzere 166 kişinin öldürülmesinden sorumlu tutulan Leşker-i Tayyibe örgütünü kuran Hafız Muhammed Said ile ilişkilendirilerek vakfın ülkede çalışması engellendi.

Terör finansörleri kara listesine dahil etmeye çalıştılar

Pakistan’ın ABD, İngiltere, Almanya ve Fransa gibi müttefikleri, terörist gruplara fon akışını kontrol etmek için yeterince çaba harcamadığını öne sürerek ülkeyi terör finansörleri kara listesine dahil etmeye çalıştı.

ABD’nin amacı, Pakistan’ı Afgan Talibanı’na bağlı radikal militanlara ve Mumbai saldırılarının arkasındaki unsurlara karşı ‘kararlı bir eylem’ kararı almaya zorlamaktı.

Pakistan’ı sıkıntılı günler bekliyor

Ülkenin kara listeye alınması halinde, Pakistan vatandaşları ve şirketlerinin mali işlemler yürütmesi zorlaşacak, bununla birlikte yıllarca süren şiddet ve enerji krizinden hala kurtulmaya çalışan ülke ekonomisine de zarar verecek.