Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Suudi Arabistan: Suriye krizi tehlikeli bir dönemece girdi | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Suudi Arabistan, insani yardım koridorlarının açılmasını talep eden Birleşmiş Milletler (BM) kararları ve çağrılarına rağmen, Suriye rejimi ve müttefiklerinin askeri operasyonlarını sürdürmeye devam etmesi nedeniyle Suriye krizinin tehlikeli bir dönemece girdiğini belirtti.

Suudi Arabistan’ın BM Daimi Temsilci heyetinde yer alan Dr.Fahd bin Ubeydullah El-Mutairi, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi’nde yaptığı konuşmada Suudi Arabistan’ın Suriye krizine karşı kararlı duruşunu yinelerken Suriye halkının her zaman yanında olacaklarını ifade etti. Fahd bin Ubeydullah, kardeş Suriye halkının güvenlik, onur ve refah içinde yaşama arzusunu gerçekleştirebilmek için krizin Cenevre 1 Bildirgesi ve BM Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) 2254 sayılı kararına uygun olarak politik olarak çözülmesi gerektiğini ifade etti.

Rejim güçlerinin acımasız yöntemlerinin, siviller üzerinde, özellikle de çocuk ve kadınlarda psikolojik ve fiziksel bir etkisi olduğunu aktaran El-Mutairi, neredeyse her gün devam eden bombardıman ve sindirme eylemlerine maruz kalmanın onları en temel meşru haklarından yoksun bıraktığını da sözlerine ekledi.