Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Merkel: Göç sorunu AB’nin geleceğini etkileyebilir | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Avrupa Birliği’nin (AB) mülteci krizi politikasında anlaşmazlıkların olduğunu ve bu konunun AB’ye üye ülkeler arasında bölünmelere sebep olabileceğini belirtti. Almanya parlamentosunda bugün bir konuşma yapan Merkel, “AB, bugün birçok zorlukla karşı karşıya. Ancak göç sorunu, AB için önemli bir sorun haline gelebilir” dedi.

Angela Merkel mülteci sorununun Avrupa Birliği’nin varoluşsal sorunlarından biri olduğunu belirtti. Merkel, Afrika’dan gelen kaçak göçmen akımını kontrol altına alabilmek için Türkiye ile olduğu gibi Afrika devletleriyle de anlaşma yapılması gerektiğini belirti.

Seehofer, Merkel ile aynı görüşte değil

Almanya’nın Bavyera Eyaleti Hristiyan Sosyal Birlik Partisi (CSU) Lideri ve Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer, Başbakan Merkel ile aynı görüşte değil. Diğer Avrupa ülkelerinden gelen mültecilerle nasıl başa çıkılacağı konusuna değinen İçişleri Bakanı Seehofer, mültecilerin ülkelerine geri gönderilmesi konusunda ısrar ederken, Merkel bu ülkelerle koordinasyon içinde olunması gerektiğine inanıyor.

Bavyera Eyaleti hükümetinden yapılan açıklamada, Merkel’in AB üyeleri ile mülteci politikaları konusunda nihai bir anlaşmaya varması ve mültecilerin geçiş yaptıkları Avrupa ülkelerine geri iade edilmelerinin kabul edilmesi halinde, Almanya’ya göçü sınırlayan prosedürlerden taviz vermeye hazır oldukları bildirildi.

Merkel: AB ülkeleri ‘İstekli Ülkeler Koalisyonu’ oluşturmaya çalışıyor

AB ülkelerinin henüz, ortak bir Avrupa Mülteci Sistemi anlaşması yapmaya hazır olmadığını belirten Merkel, üye ülkelerin şu anda ‘İstekli Ülkeler Koalisyonu’ oluşturmaya çalıştıklarını söyledi.

“Bavyera Başbakanı tıpkı okuldaki yaramaz bir çocuk gibi”

Alman Hür Demokrat Parti (FDP) Genel Başkanı Christian Lindner, Bavyera Başbakanı’nı, bölgedeki seçim kampanyası için ‘bütün bir ülkeyi ve bütün bir kıtayı rehin almakla’ suçladı. Lindner, Stern adlı dergiye verdiği demeçte, Bavyera Başbakanı’nın tıpkı ‘okuldaki yaramaz bir çocuk gibi’ davrandığını söyledi.

Öte yandan Bavyera’da Ekim ayında yerel seçimlerin yapılması planlanırken, yıllardır mutlak çoğunluğu elinde bulunduran CSU bu desteği kaybetmekle karşı karşıya.