Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Mişel Avn: Yolsuzlukla hesaplaşma vakti geldi | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, etik kurallar, yasalar ve devlet haklarının ihlali yoluyla kazanç sağlayanlara gözdağı verdi.

Avn, yasadışı yoldan kazanç elde edenlere taviz vermeyeceklerini belirterek, yolsuzlukla hesaplaşma vaktinin geldiğini söyledi.

Batı Asya Ekonomik ve Sosyal Komisyonu’nun (ESCWA) 30’uncu Dönem Bakanlar Toplantısı’nın açılışında konuşan Avn, “Yarım asır önce başlayan ve uzun yıllar boyunca devam eden pek çok krizle yüzleşmeye kararlıyız” ifadelerini kullanarak, yaşam standartı konusunda sosyal gruplar ve bölgeler arasındaki eşitsizliğin kabul edilemez olduğunu söyledi.

Avn, “Lübnan, teknolojinin önemi ve ekonomik yapıdaki rolünü anladı. Bu yüzden, bir sonraki dönemde ekonomik ve sosyal planlama çerçevesinde uygulamak istediğimiz programlara çok güveniyor” şeklinde konuştu. Lübnan Cumhurbaşkanı, sürdürülebilir kalkınmayla gelecek nesiller için iyi bir yaşam oluşturmakla birlikte toplumu, yoksulluk, açlık ve hastalık gibi sorunlardan kurtarmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Lübnan ekonomisini, kırsal ekonomiden üretkenliğe dönüştürme yönünde çabaladıklarını da kaydeden Avn, devletin tüm meşru gelirlerini toplayıp, proje ve kamu yatırımlarında israfı durdurarak mali reforma ulaşma amacında olduklarını belirtti.

Lübnan’da yaşanan mülteci krizine de değinen Avn, “Mültecilerin çektiği acının insani boyutunu anlıyoruz. Fakat, bu sorun, Lübnan’ın mali, ekonomik ve güvenlik konusundaki kapasitesini aşıyor. Gerekli çözümleri bulmaya kararlıyız. Arap ülkeleri ve uluslararası toplulukların bu hedefe ulaşmamıza ve mültecilerin en kısa zamanda evlerine geri dönmesine yardımcı olacağını umuyoruz” diye konuştu.