Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Avn: Ekonomiyi düzeltmek için çalışmaya devam ediyoruz | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Lübnan’da yaşanan ekonomik kriz hakkında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Avn halihazırdaki durumun devam etmesi ve yeni adımlar atılmaması halinde başarı sağlayamayacaklarını söyledi.

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, ülkede güvenliğin ve istikrarın sağlanmasının ardından yeni bir Lübnan kurmanın ve ekonomisini desteklemenin gerekliliğini vurguladı.

Avn dün Baabda Sarayı’nda düzenlenen toplantıların ardından yaptığı açıklamada “Paris sürecinde de olduğu gibi, sürekli uyarılarda bulunduğum kötü ekonomik durumdan kurtulmak için çalışmaya devam ediyoruz. Eğer her şey alışılageldiği gibi devam ederse konferanslar büyümeyi başarmaya yardımcı olmayacaktır” dedi.

Lübnan Cumhurbaşkanı ekonomiye ilişkin yaptığı açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

“Lübnan’da tanık olunan güvenlik ve istikrar sayesinde 2018 turizm açısından en iyi yıllardan biri olabilir. Diğer sektörlerdeki açığı azaltmak ne yazık ki bir gecede mümkün olmuyor. Bu biraz zaman alıyor. Lübnan, ekonomik bir plan çıkarmak ve ülkeye yatırım yapılabilecek üretim sektörlerini tanımlamak üzere. Sedir Konferansı’ndaki planlar ve programlar başlatılırsa yeniden ayağa kalkabiliriz.”

Avn açıklamasında meclise de yasama rolünü yerine getirme çağrısında bulundu. Daha fazla başarı vadetti.