Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Fransa’dan Suriye’deki taahhütlere uyma çağrısı | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Fransa tarafından yapılan yazılı açıklamada, Esed rejiminin ülkenin güneybatısındaki saldırılarının bölgeyi istikrarsızlaştırma yönünde bir risk taşıdığı belirtildi. Açıklamada, Rusya’ya bölgedeki çatışmasızlık alanlarına dair geçtiğimiz yıl verilen taahhütlerin uygulanması çağrısı yapıldı.

Fransa Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Agnes von der Mühll, “Fransa, Suriye rejiminin gerçekleştirdiği saldırılar ve ülkenin güneybatısındaki yıkımları konusunda son derecede endişeli. Bu saldırılar, durumu tırmandırmakta ve bölgeyi istikrarsızlaştırmaktadır” ifadelerini kullandı. Yetkilinin aktardığına göre Fransa, Rusya’ya Suriye’nin güneybatısında sağlanacak ateşkese ilişkin taahhütlerin yerine getirilmesi çağrısı yaptı.

Öte yandan Fransa Hükümet Sözcüsü Benjamin Griveaux, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Fransa’nın Tahran Büyükelçisi François Senmo’yu Suriye özel temsilci olarak atadığını açıkladı.

Eski Dışişleri İstihbarat Müdürü olan 61 yasındaki Senmo’nun, önümüzdeki Ağustos ayında Tahran’daki görevini bitireceğini belirten Griveaux, durumun “Fransa’nın Suriye’de bir büyükelçilik açmayı düşündüğü” anlamına gelmediğini vurguladı.