Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Pakistan’da sağanak yağış: 6 ölü | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Pakistan’ın doğusundaki Lahor kentinde sağanak yağışların yol açtığı selde, en az 6 kişi hayatını kaybetti. Söz konusu sağanağın, Lahor’da son 38 yılda kaydedilen en etkili yağış olduğu belirtiliyor.

122 Kurtarma Servisi Sözcüsü, hayatını kaybedenlerden en az 4’ünün, binaların çatılarının çökmesi sonucu; 2’sinin ise yıldırım düşmesiyle yaşamını yitirdiğini belirtti. Sözcü, kurtarma ekiplerinin, sağanak nedeniyle Lahor banliyölerinde mahsur kalan birçok kişiyi botlarla kurtardığını da sözlerine ekledi.

Yağışın etkisiyle kentin sular altında kaldığı ve yolların kapanması sonucu sürücülerin ilerleyemediği belirtildi. Normal şartlarda 5 dakika süren bir yolculuğun, sağanak yağışın etkisiyle yolların sular altında kalması sebebiyle 2 saati bulduğu kaydedildi.

Meteoroloji Müdürü Muhammed Riyad, Reuters’e yaptığı açıklamada, “Lahor’da sabah 8‘e kadar devam eden 24 saatlik yağmur boyunca 214 milimetre yağış kaydedildi. Bu, 38 yıldır kaydedilen en şiddetli yağmur” şeklinde konuştu. Riyad, “Sağanak yağış, önümüzdeki 24 ila 48 saat boyunca devam edecek” diyerek sözlerini sürdürdü.