Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Arap Koalisyonu: Husiler Hudeyde limanında bir gemiyi alıkoydu | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Suudi Arabistan öncülüğündeki Yemen’de Meşruiyeti Destekleme Koalisyonu (Arap Koalisyonu) tarafından yapılan açıklamada, Hudeyde limanının bir kısmını kontrol eden Husi militanlarının G Muse adlı gemiyi alıkoyduğu ifade edildi.

Arap Koalisyonu dün, Hudeyde limanına gelen gemilere yük boşaltma talimatı verildiğini açıkladı. Limanda 5 geminin daha yük boşaltmak için sıraya girdiği bilgisi verilirken, bir geminin ise yük boşaltma işleminin hala devam ettiği aktarıldı.

Militanlar bir gemiye izin vermedi

Arap Koalisyonu tarafından yapılan açıklamada, Hudeyde limanını kontrol eden Husi militanların G Muse adlı gemiyi alıkoyduğu, Violent adlı gemiye ise 40 günlük bekleyişten sonra limana girişine izin verildiği belirtildi.

“5 gemi açıkta bekliyor”

Konuya ilişkin olarak, Şarku’l Avsat’a açıklama yapan Hudeyde Valisi Baş Vekili Velid el-Kadimi, “Bir gemi yük boşaltmak üzere Hudeyde’deki Salif limanına giriş yaptı, ancak 5 gemi açıkta bekliyor. Liman Husilerin kontrolünde kaldığı sürece gemilerin yük boşaltması da gecikecek” dedi.

El-Kadimi, açıklamasında, İran destekli Husi militanların, Hudeyde limanını hırsızlık ve yağma için kullanmayı sürdürdüklerine dikkati çekti. Vali vekili, Arap Koalisyonunun limanın insani yardımlar için işletmesine rağmen, Husilerin kontrolünde kaldığı sürece sadece yağma için kullanılmaya devam edileceğinin altını çizdi.

Hudeyde Valisi: Husiler kenti barışçıl yollarla terk etmeyi reddetti

Hudeyde Valisi Dr. Hasan Ali Tahir ise Arap Koalisyonu tarafından desteklenen Yemen Ulusal Ordusu kuvvetlerinin, Hudeyde’yi Husi militanlardan kurtarma operasyonunu sürdürdüğünü aktararak, Husilerin kenti barışçıl yollarla teslim etmeyi reddettiklerini yineledi.

“Askeri seçenekten başka bir yol kalmadı”

Tahir, Şarku’l Avsat’a yaptığı açıklamada, “Husiler, sadece askeri dilden anlıyor. Bu yüzden, Hudeyde operasyonunu sürdüreceğiz. Hudeyde’nin özgürleştirilmesi için Husilere karşı askeri seçenekten başka bir yol kalmadı. Yemen’de meşru yönetime darbe yapan Husi militanlar, hiçbir zaman barışçıl yolu kabul etmedi. Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi Martin Griffiths’in Husilere yaptığı her ziyaretin sonucu aslında açık” dedi.