Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Husilerin Cizan’a fırlattığı balistik füze etkisiz hale getirildi | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

İran destekli Husi milislerinin Yemen’den Suudi Arabistan’a fırlattığı balistik füze imha edildi.

Suudi Arabistan Hava Savunma Kuvvetleri cuma günü Husi milisleri tarafından Cizan şehrine atılan balistik füzeyi etkisiz hale getirdiklerini duyurdu.

Yemen’deki Arap Koalisyonu Sözcüsü Albay Turki el-Maliki konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Koalisyon Hava Savunma Kuvvetleri saat 07:17’de, İran’a bağlı Husi milisler tarafından Yemen’deki Amran şehrinden Suudi Arabistan topraklarına bir balistik füze fırlatıldığını tespit etti. Cizan’a fırlatılan füze kasıtlı olarak sivillerin yaşadığı bölgeleri ve halkı hedef aldı. Suudi Arabistan Hava Savunma Kuvvetleri füzeyi imha ederek etkisiz hale getirdi. Saldırıda herhangi bir yaralanma olmadı.”

Albay Maliki açıklamasında ayrıca Husilerin düşmanca eylemlerinin İran rejiminin Husi milislerine sağladığı desteğin kanıtı olduğunu belirtti. Husi milislerin söz konusu saldırılarıyla Suudi Arabistan’ın güvenliğini tehdit etmenin yanı sıra bölgesel ve küresel istikrarı bozarak 2231 ve 2216 sayılı kararları açıkça ihlal ettiğini, balistik füzelerin yoğun nüfuslu şehir ve köylere doğru fırlatılmasının da uluslararası insan hakları hukukuna aykırı olduğunu belirtti.