Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Mağarada mahsur kalan çocuklar: Endişelenmeyin hepimiz güçlüyüz | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Tayland’ın kuzeyinde, antrenörleriyle birlikte çıktıkları kampta kaybolduktan sonra bir mağarada mahsur kalan 12 çocuk futbolcunun kurtarılması çalışmaları devam ediyor.

Tayland Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın resmi Facebook sayfasında yer alan paylaşımda, mahsur kalan öğrencilerin dalgıçlar aracılığıyla gönderdiği bir mesaja yer verildi. Mesajda, “Endişelenmeyin hepimiz güçlüyüz” cümleleri yer aldı.

“En yakın zamanda çıkmak istiyoruz”

Yabancı bir dalgıç tarafından mağara yakınlarında bekleyen çocukların ailelerine ulaştırılan mesajda, “Buradan çıktığımızda yemek istediğimiz çok yiyecek var. En yakın zamanda çıkmak istiyoruz” ifadeleri yazıldı.

Mağarada bulunan çocukların her birinin ayrı mesajlar gönderdi. Çocuklar, gönderdikleri mesajlarla ailelerine duydukları özlemi ve yemek istediklerine kaleme aldı.

Çocuklardan birinin, mesajında, “Kızarmış et yemek istiyorum” diye yazması dikkat çekti.

Taylandlı 12 küçük futbolcu ve antrenörleri, 23 Haziran’da Tham Luang Nang Non mağarasına yaptıkları gezide mağaranın girişinin yağmur nedeniyle kapanmasının ardında içeride mahsur kalarak kaybolmuştu. Yoğun yağmur suları nedeniyle mağara suyla dolarken, kurtarma ekipleri suyun bir kısmını tahliye etmeye çalışıyor.

Su birikintisi nedeniyle çocuklara ulaşamayan arama kurtarma ekipleri, mağaranın yüzeyinden 600 metre kazarak çocukları kurtarma seçeneğini hazır bekletiyor.

Dünyanın takip ettiği olaya Elon Musk da dahil oldu

Konuya dair bir açıklama yapan dünyaca ünlü iş adamı Elon Musk, kendisine ait iki şirkette çalışan mühendisleri Tayland’a göndermeye hazır olduğunu söyledi.

Çocukların mahsur kaldığı mağaranın bulunduğu bölgenin valisi Narongsak Osottanakorn tıbbi ekipler ile grubun sağlık durumunu değerlendirdi. Osottanakorn, gazetecilere yaptığı açıklamada, ekiplerin kurtarma çalışmaları üzerinde yoğun mesai harcadığını, çocukların kurtarılmasından sonra mağaranın dışında bekleyen yardım ekiplerinin çocuklara ilk yardımı sağlayacağını aktarmıştı.