Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

İngiltere: Sinir gazı saldırısının arkasında Rusya var | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

İngiltere Savunma Bakanı Gavin Williamson, Rusya’yı bir İngiliz kadının ölümüne yol açan Novichok (sinir) gazı saldırısının arkasında olmakla suçladı.

Bakan Williamson, 44 yaşındaki Dawn Sturgeess isimli kadının ölümünün ardından İngiltere sakinlerini bekleyen bir tehdit olup olmadığına ilişkin soruya, “Gerçek basit: Rusya, İngiltere topraklarında bir vatandaşın ölümüne sebep olan bir saldırı gerçekleştirdi. Bu, tüm dünyanın bizimle birlikte kınaması gereken bir konudur” şeklinde yanıt verdi.

İngiliz Polisi, Sturgeess’ın eski Rus casusu Sergey Skripal ve kızı Yulia’nın geçtiğimiz mart ayında aynı gazın kullanıldığı bir saldırıya uğradığı noktadan birkaç kilometre uzakta sinir gazı bulaşmış bir maddeye maruz kaldığını açıkladı.

İngiltere Skripal olayında da Rusya’yı suçlamış, Moskova ise suçlamaları reddetmişti.

İngiltere’de terörle mücadele konusunda üst düzey bir yetkili, Dawn Sturgeess ile aynı maddeye maruz kalan ve durumu ciddiyetini koruyan 45 yaşındaki partneri Charlie Rowley’in zehirlenmesinin Skripal olayıyla ilgili olup olmadığının henüz belirlenemediğini belirtti.