Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Adnan Oktar gözaltında | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

İstanbul merkezli 5 ilde, Adnan Oktar suç örgütüne yönelik başlatılan operasyonda, Adnan Oktar gözaltına alındı.

AA’dan alınan bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Adnan Oktar suç örgütü üyesi olduğu iddia edilen 235 kişinin yakalanması için operasyon yürütüyor. Oktar’ın hakkında suç işlemek amacıyla örgüt kurma, dolandırıcılık ve cinsel saldırı suçlarından soruşturma başlatıldı.

Basında yer alan haberlere göre, polis sabah erken saatlerde Oktar’ın Çengelköy’de bulunan villasına baskın düzenleyerek korumaları ile birlikte gözaltına alındı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) geçtiğimiz Şubat ayında Oktar’ın inanç konuları konuşup dans ettiği bir televizyon programını yayından kaldırmıştı. RTÜK, Oktar’ın toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadın haklarını ihlal etmesini gerekçe göstermişti.

Oktar, kendisine ait bir televizyon kanalında bir talk show programı yapıyordu. Bu programda İslami konuları ele alan Oktar, bazen genç kızlarla dans edip birlikte şarkı söylüyordu.

Adnan Oktar 2006 yılında Harun Yahya ismiyle ‘Yaratılış Atlası’ isimli kitabı yazmıştı. Oktar kitabında Darwin’in evrim teorisinin küresel terörizmin sebebi olduğunu, kanalına ait web sitesinde kitabın, 300’den fazla yazar tarafından 73 dile çevrildiği belirtiliyor.