Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Çin Devlet Başkanı, BAE’yi ziyaret edecek | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Çin ile Birleşik Arap Emirlikleri arasında ilişkilerin ilerletilmesi için çalışmalar sürüyor. Çin lideri Cinping, perşembe günü BAE’de olacak.

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping’in Birleşik Arap Emirlikleri ziyareti perşembe günü başlayacak. Üç gün sürecek ziyarette Cinping’e bakanlar, üst düzey yetkililer ve iş adamlarından oluşan bir heyet eşlik edecek.

BAE’den yapılan açıklamalar Cinping’in ziyaretinden memnuniyet duyulduğu yönünde oldu.

BAE Haber Ajansı’nın (WAM) aktardığına göre BAE Başbakan Yardımcısı Şeyh Mansur bin Zayed Al Nahyan yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Şeyh Halife Bin Zayed Al Nahyan liderliğindeki BAE’nin Çin ile dostane ilişkilerini ortak çıkarlar doğrultusunda geliştirmek, güçlendirmek ve her alanda kalkınma ve gelişme çabalarını desteklemeyi istiyoruz.”

Şeyh Mansur bin Zayed Al Nahyan açıklamasının devamında şunları söyledi:

“Çin Devlet Başkanı üç gün sürecek olan ziyaretinde, Dubai Emiri ve BAE Devlet Başkanı Yardımcısı Muhammed bin Raşid Al Mektum ve BAE’nin Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayed ile görüşecek. İki ülke arasında artan stratejik ortaklıkların ışığında ikili ilişkileri güçlendirmenin ve bu ilişkileri üst düzeye taşımanın yanı sıra, bölgesel ve uluslararası ortak kaygılar konusundaki koordinasyonu ve istişareleri içeren bir takım görüşmelerde bulunacak.”

Şeyh Mansur bin Zayed söz konusu ziyareti iki dost ülke arasında gelişen ilişkilerin gücünü ve derinliğini yansıtan, ortak çıkar ve hedefleri gerçekleştirmek adına her alandaki kalkınma ve çeşitliliği geniş ufuklara taşıyan önemli bir adım olarak niteledi. Şeyh Mansur ayrıca bu tarihi adımın olumlu sonuçları olacağından emin olduğunu ifade ederek iki ülke ve halkları adına yararlı bir ziyaret gerçekleşeceğine güveninin tam olduğunu kaydetti.