Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Suriye rejimi Golan’da stratejik bir tepeyi ele geçirdi | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Suriye rejim güçleri, İsrail tarafından işgal edilen Golan Tepeleri’ne bakan stratejik bir tepenin kontrol altına alındığını açıkladı.

Rejim, İsrail sınırına yakın Suriye’nin güneybatısındaki kalan bölgeleri muhalif savaşçıların elinden almak için bölgeye düzenlediği geniş çaplı operasyonun ikinci gününde stratejik tepenin kontrolünü ele geçirdiklerini bildirdi.

İsrail Suriye’ye saldırdı: 9 ölü

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), İsrail’in Suriye’de düzenlediği hava saldırısında Esed rejimine bağlı 9 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

AFP’ye açıklama yapan SOHR Direktörü Rami Abdurrahman, İsrail’in Halep’teki Neirab hava üssü yakınlarında rejime bağlı bir askeri noktaya füze saldırısı düzenlemesi sonucu 6 Suriyelinin öldüğünü, diğer 3 kişinin uyruğunun ise henüz tespit edilemediğini söyledi.

Haziran ayında İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Suriye rejimini uyararak, “Suriye, İsrail’e karşı Suriye’de bir İran askeri varlığına izin vermeyeceğimizi anlamalı. Bunun sonuçları İran güçleri ile sınırlı kalmayacak, aynı zamanda Esed rejimine de yansıyacak” şeklinde konuşmuştu.

YPG Menbiç’ten tamamen çekildi

Suriye Demokratik Güçleri (SDG), YPG unsurlarının Menbiç’ten tamamen çekilmeyi tamamladığını bildirdi.

Menbiç Askeri Konseyi tarafından yapılan açıklamada, “Uluslararası koaliyon ile yapılan anlaşma uyarınca, YPG’nin askeri danışmanlarından oluşan son grup örgütümüzün eğitim ve geliştirilmesi çalışmalarını tamamlayarak 15 Temmuz itibarıyla Menbiç’ten çekilme misyonunu tamamladı” ifadelerine yer verildi.

Menbiç Askeri Konseyi’nin açıklaması, aylar süren uzlaşmazlığın ardından geçen ay ABD ve Türkiye’nin Menbiç konusunda anlaşmasının ardından geldi.